Аспазшы Жазира

27

Жалпы өмірде қыр-сыры өз алдына бөлек мамандықтар бар. Соның бірі – аспазшы. Онымен күнделікті ас əзірлейтін маман айналысатынын білгенімізбен қоғамда алар орыны мен еңбегі жайында көп айтыла бермейді. Атаулы кəсіп ертеден келе жатқан көне мамандық болғандықтан кез келген жерде сұраныс жоғары. Бұрын тамақ дайындаумен ошақ иелері ғана айналысса, қазір оның сырын игеру үшін бірнеше жыл білім алып, тəжірибе жинақтайды. Аспазшы жəй ғана ас əзірлеп қоймайды. Адамға естен кетпейтіндей, аузында дəмі қалардай əсер сыйлайды. Сондықтан «Ас – адамның арқауы» деген нақыл сөзді ата-бабамыз бекер айтпаған. Алайда аспаздықты тек қана оқу арқылы игеріп кету мүмкін емес. Оған осы мамандыққа деген бейім мен Алланың берген дарыны керек.Бүгінде аспаз саласында жүріп, талайды əзірлеген
асымен тамсандырған жанның бірі – Ибраимова Жазира Абдыхалыковна. Ол қазіргі таңда Рабат шекара бөлімшесінде əскери қызметшілерге өте дəмді ас даярлайды. Жазира Абдыхалыковнаның
пісірген тамағын Рабат шекара бөлімшесінің
қызметкерлері əркез жоғары бағалайды.

Рифат Ефратович,
«Рабат» ШКБ бастығының
орынбасары, аға лейтенант.